Sposób przygotowania:
Naturalny budyń czekoladowy
Mąkę mieszamy z kakao, a następnie dodajemy niewielką ilość zimnego mleka i ponownie mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z przygotowaną masą mleczno-kakaową. Dokładnie mieszamy.
Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje.
Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z przygotowaną masą mleczno-kakaową. Dokładnie mieszamy.
Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje.
msewka