dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Neapolitanka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosty i sprawdzony przepis.

Neapolitanka

Składniki:

Neapolitanka

 

  • 2 kostki bulionowe warzywne
  • 2 kremowe serki topione (po 30 g)
  • pęczek pietruszki
  • 1 por,ale tylko biała część
  • 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 1/2 łyżeczki masła
  • 3 kromki chlebka tostowego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Neapolitanka
Zagotować litr wody,rozpuścić kostki rosołowe,włożyć serki i nie przerywając mieszania podgrzewać na małym ogniu aż zupełnie się rozpuszczą.Dodać śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem.Wymieszać.Nalać do talerzy i posypać posiekaną natką pietruszki.Chlebek podpiec w opiekaczu na rumiano,posmarować masłem i podać z zupką.

Tagi:

neapolitanka