eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Neapolitańskie spaghetti

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podajemy z makaronem ugotowanym al dente, na wierzchu posypujemy startym serem. Danie idealne na obiad jak i na kolację.

Neapolitańskie spaghetti Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Neapolitańskie spaghetti

 

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 4 niewielkie pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml oliwy
  • 3 łyżki ostrego żółtego sera
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Neapolitańskie spaghetti
Makaron ugotuj w sporej ilości lekko osolonej wody. Odcedź. Pomidory sparz i obierz bez skórki. Miąższ pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć oregano, pomidory i czosnek. Dusić przez ok. 5 min. Dodaj makaron i dopraw pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Posyp startym serem.
Neapolitańskie spaghetti
Miąższ pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Neapolitańskie spaghetti
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć pomidory z czosnkiem.

Tagi:

makaron sery ser