SUPERPRZEPIS

Nektarynki w cieście.

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Nektarynki w cieście.

W taki sam sposób można smażyć jabłka.

Składniki:

Nektarynki w cieście.

 

  • 25 dag mąka,
  • 250 ml kefir,
  • 1 szt jajko,
  • 1 łyżka cukier,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 4 szt nektarynki,
  • tłuszcz do smażenia,
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Nektarynki w cieście.
Jajko z cukrem kryształem i cukrem waniliowym dokładnie zmiksować. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać kefir i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny aby odpoczęło. Nektarynki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć pestki, pokroić na 1 cm plastry, zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka