zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ni to omlet ni to pizza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

nieduża przekąska na ciepło

Ni to omlet ni to pizza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ni to omlet ni to pizza

 

  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki mleka
  • piri piri do smaku
  • sól do smaku
  • 1 drobiowa cienka parówka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 koktajlowe pomidorki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ni to omlet ni to pizza
Przygotować miseczkę, umieścić w niej jajko, majonez, mąkę, mleko i przyprawy i wymieszać gęste ciasto.
Parówkę i umyte pomidorki koktajlowe pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wyłożyć rozmieszaną masę i uformować koło.
Na wierzch położyć pomidorki, parówkę, szczypiorek i posypać wszystko serem.
Na koniec oprószyć odrobiną piri piri.
Całość przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do momentu roztopienia się sera.
Podawać na ciepło z ketchupem.
Ni to omlet ni to pizza
w miseczce dokładnie wymieszać składniki na omlet.
Ni to omlet ni to pizza
przygotować parówkę pomidorki szczypiorek i ser.
Ni to omlet ni to pizza
na patelni smażyć omlet z dodatkami bez sera.
Ni to omlet ni to pizza
po chwili smażenia posypac wszystko startym serem.