Sposób przygotowania:
Niby pleśniak
Zimne masło posiekać w misce razem z mąką, proszkiem do pieczenia, solą, 3 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do lodówki do stwardnienia.
Owoce rozmrozić na papierowym reczniku. odlac sok. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu, połozyć owoce. Na to zetrzeć ciemne ciasto i ułożyć na nim pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.
Piec około 50 minut w temperaturze 200ºC. Pokroic po ostygnięciu..Smacznego!
Owoce rozmrozić na papierowym reczniku. odlac sok. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 2/3 szklanki cukru. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu, połozyć owoce. Na to zetrzeć ciemne ciasto i ułożyć na nim pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.
Piec około 50 minut w temperaturze 200ºC. Pokroic po ostygnięciu..Smacznego!