Sposób przygotowania:
Niby-risotto z pieczarkami
Pierś kurczaka umyj, pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju. Pieczarki umyj, obierz, pokrój. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju, wsyp pokrojoną w małe paski paprykę, wsyp pieczarki i smaż aż zaczną się dobrze przypiekać. Dodaj kurczaka. Ryż zalej wrzątkiem, ale nie nad powierzchnię tylko około 2/3 szklanki wody (ja tyle wlałem na szklankę ryżu) i gotuj na małym ogniu - cały czas mieszaj, aby się nie przypalił, w razie czego dolej jeszcze trochę wody. Dosyp maleńką szczyptę kurkumy. Gdy dobrze napęcznieje, przełóż na patelnię i pozwól żeby woda odparowała.Do tego dorzuć podsmażone warzywka, pieczarki i kurczaka, wrzuć pokrojone listki bazylii. Podsmaż chwilę razem i gotowe. Dopraw solą i pieprzem.