przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Nie mięsny jeż, a raczej stadko!

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Oryginalne i wesołe kanapeczki inspirowane słynnym mięsnym jeżem.

Nie mięsny jeż, a raczej stadko! Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nie mięsny jeż, a raczej stadko!

 

  • kawałek bagietki
  • 15 dag pasztetu
  • 15 dag twardego topionego serka
  • 2 oliwki
  • kawałeczek papryki
  • zielenina do dekoracji

Sposób przygotowania:

Nie mięsny jeż, a raczej stadko!
Bagietkę kroimy ukośnie na kromeczki. Każdą z nich smarujemy pasztetem, nie oszczędzając, dość grubo. Serek, który dobrze jest chwilę przed użyciem potrzymać w zamrażalniku, przeciskamy przez praskę do czosnku, a "nitki" jakie nam wyjdą układamy na kromkach, formując z nich "kolce". Z oliwek wycinamy oczka, zaś z papryki noski. Z zieleniny przygotowujemy jeżom "trawnik" i właśnie na nim ustawiamy nasze kanapeczki.
Nie mięsny jeż, a raczej stadko!
Proste składniki, a efekt - zachwycone dzieciaki :)

Tagi:

a pasztet