Sposób przygotowania:
Niebiańskie naleśniki Bartoliniego
Naleśniki; Do naczynia wlać mleko, wodę, dodać jajko i zmiksować. Następnie dodać resztę składników i zmiksować na jednolitą masę. Następnie pieczemy naleśniki na małej ilości oleju.
Masa; Do miski włożyć składniki tj. serek, żółtko i cukier. Miksujemy je na jednolitą masę, jeśli jest zbyt "sucha" można dodać troszkę mleka lub śmietanki. Do przygotowanej masy dodajemy drobno pokrojoną tabliczkę czekolady i mieszamy. Naleśniki posmarować masą ,a na niej ułożyć pokrojone w plastry banany. Następnie zawijamy je i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po zapieczeniu wykładamy na talerz i dekorujemy bitą śmietaną i syropem malinowym. Smacznego.
Masa; Do miski włożyć składniki tj. serek, żółtko i cukier. Miksujemy je na jednolitą masę, jeśli jest zbyt "sucha" można dodać troszkę mleka lub śmietanki. Do przygotowanej masy dodajemy drobno pokrojoną tabliczkę czekolady i mieszamy. Naleśniki posmarować masą ,a na niej ułożyć pokrojone w plastry banany. Następnie zawijamy je i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po zapieczeniu wykładamy na talerz i dekorujemy bitą śmietaną i syropem malinowym. Smacznego.
zbysiowa
kołczu
BartoliniBartoleus
śmiało śmiało:) są naprawdę przepyszne i o dziwo nie tak bardzo słodkie.