Sposób przygotowania:
Niebieska rolada
Biszkopt : Białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i miksować , na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać . Wylać na blaszkę z pieca . I piec 15-20 minut na złoty kolor w temp : 170 C . Po upieczeniu przykryć bawełnianą ściereczką i zawinąć w roladę. Niebieską galaretkę rozpuścić w 300 ml wody i ostudzić . Do zimnej wlewać mleko i miksować na piankę . Gdy zacznie tężeć rozsmarować na biszkopcie . Jagody zmiksować z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną w 1/2 szklanki . Polać niebieską piankę i posypać jagodami . Zwinąć w rulon . Udekorować galaretką jagodową i porzeczkami . Posypać cukrem pudrem .Włożyć do lodówki .
zewa
marietta