beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Niełazanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niełazanki . . . . . . .. . . . . . .

Niełazanki

Składniki:

Niełazanki

 

  • kapusta kiszona 60-70 dag
  • mięso mielone 20 dag
  • kiełbasa cienka 15 dag
  • olej do smażenia
  • makaron rurki 1/2 opakowania
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Niełazanki
Kapustę, jeśli jest trzeba to należy wypłukać. Po wypłukaniu postawiłam ją do gotowania. Następnie na patelni rozgrzałam olej i przesmażyłam rozdrobnione mięso razem z obraną i drobno pokrojoną cebulą. Po czym dodałam je do kapusty. Na patelni ponownie rozgrzałam olej i przesmażyłam kiełbasę pokrojoną w kostkę lub półplasterki. Przesmażoną kiełbasę również dodałam do kapusty. Całość wymieszałam. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i całość dalej gotowałam. Makaron rurki ugotować osobno wg przepisu na opakowaniu i dodać do ugotowanej kapusty. Całość wymieszać.