Sposób przygotowania:
Niesamowicie pyszne filety z kurczaka
► Piersi z kurczaka pokroić ukośnie na plastry o grubości 1cm. Następnie plastry rozłożyć na desce kuchennej na foli spożywczej, drugą folią spożywczą przykryć i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
► MARCHEWKA : marchewki zetrzeć na tarce o na dużych oczkach / wiurki. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu, zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i smażyć przez około 2 - 3 minuty.
► Ziemniaki : ziemniaki pokroić na półplastry, następnie włożyć do miski, dodać majonez, ketchup, doprawić solą i dobrze wymieszać.
► Mieszanka serowa : w naczyniu połączyć i dobrze wymieszać ser z majonezem i ketschupem.
► Ziemniaki ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry mięsa. Następnie na mięsie rozprowadzić warstwę marchewki z cebulą i na końcu wierzch obłożyć mieszanką serową. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 50 minut w 180C / Termoobieg /. Po 25 minutach odkryć i piec do konca.
► MARCHEWKA : marchewki zetrzeć na tarce o na dużych oczkach / wiurki. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu, zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i smażyć przez około 2 - 3 minuty.
► Ziemniaki : ziemniaki pokroić na półplastry, następnie włożyć do miski, dodać majonez, ketchup, doprawić solą i dobrze wymieszać.
► Mieszanka serowa : w naczyniu połączyć i dobrze wymieszać ser z majonezem i ketschupem.
► Ziemniaki ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry mięsa. Następnie na mięsie rozprowadzić warstwę marchewki z cebulą i na końcu wierzch obłożyć mieszanką serową. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 50 minut w 180C / Termoobieg /. Po 25 minutach odkryć i piec do konca.