monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykonanie jest tak banalnie proste,że szok. Ale drugi szok przychodzi gdy otwieramy parujacą torebkę! Obiad jest tak pyszny,że trudno mu się oprzeć.

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach

ETAP 1:

Fasolkę przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Mięso umyć i osuszyć. Pozbawić błon i tłuszczu. Rozkroić wzdłuż na dwie części. Olej wylać na dłoń i posmarować oba kawałki mięsa z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawą suszone pomidory.

ETAP 2:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach
warzywa rozdrobnić i przełożyc do miski

Pieczarki obrać ze skórki. Przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienki plasterki, podobnie obraną marchewkę pokroić.

ETAP 3:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach
dodać fasolkę przyparwy i olej i calość wymieszać

Dodać fasolkę. Dodać sól, pieprz i harissę. Następnie dodać olej i wymieszać dokładnie.

ETAP 4:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach
na arkuszu papieru do pieczenia umieścić mięso i warzywa

Na papierze do pieczenia ułożyć plaster mięsa i połowę warzyw

ETAP 5:

Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotach
papier zawinąć jak cukierek i wstawić do piekarnika

Zawinąć jak cukierka. Przygotować drugi taki pakunek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać w papilocie.

Smacznego!