Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z warzywami pieczona w papilotachETAP 1:
Fasolkę przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i zostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Mięso umyć i osuszyć. Pozbawić błon i tłuszczu. Rozkroić wzdłuż na dwie części. Olej wylać na dłoń i posmarować oba kawałki mięsa z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawą suszone pomidory.
ETAP 2:
Pieczarki obrać ze skórki. Przekroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienki plasterki, podobnie obraną marchewkę pokroić.
ETAP 3:
Dodać fasolkę. Dodać sól, pieprz i harissę. Następnie dodać olej i wymieszać dokładnie.
ETAP 4:
Na papierze do pieczenia ułożyć plaster mięsa i połowę warzyw
ETAP 5:
Zawinąć jak cukierka. Przygotować drugi taki pakunek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać w papilocie.
Smacznego!
SylaUla
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości