Sposób przygotowania:
Noce i dnie z gruszkami
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Gdy masa będzie puszysta dodajemy do niej po jednym żółtku. Gdy składniki się połączą partiami dodajemy przesiane sypkie składniki. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Jedną porcję przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do drugiej dodajemy kakao rozpuszczone w wodzie. Całość mieszamy i wykładamy na jasne ciasto. Na wierzch dajemy pokrojone na mniejsze kawałki gruszki. Ciasto pieczemy przez około 45 minut w 180 st. Upieczone dokładnie studzimy.
Krem przygotowujemy wg opisu na opakowaniu i wykładamy na zimne ciasto i wstawiamy do lodówki.
Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy i polewamy nią wierzch ciasta. posypujemy dowolną posypką. U mnie kolorowy cukier.
Schładzamy przez noc.
Do drugiej dodajemy kakao rozpuszczone w wodzie. Całość mieszamy i wykładamy na jasne ciasto. Na wierzch dajemy pokrojone na mniejsze kawałki gruszki. Ciasto pieczemy przez około 45 minut w 180 st. Upieczone dokładnie studzimy.
Krem przygotowujemy wg opisu na opakowaniu i wykładamy na zimne ciasto i wstawiamy do lodówki.
Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy i polewamy nią wierzch ciasta. posypujemy dowolną posypką. U mnie kolorowy cukier.
Schładzamy przez noc.
SylaUla