Sposób przygotowania:
Łaciate ciasto z gruszką
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku kolejne wówczas gdy poprzednie połączy się z białkami.
Wlać wodę wymieszaną z olejem i zmiksować. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i proszek do pieczenia, mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wylać na wysmarowana blaszkę a do drugiej wsypać kakao i wymieszać.
Ciemne ciasto wylać na jasne a następnie powkładać kawałki gruszki oprószone cynamonem.
Wlać wodę wymieszaną z olejem i zmiksować. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i proszek do pieczenia, mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wylać na wysmarowana blaszkę a do drugiej wsypać kakao i wymieszać.
Ciemne ciasto wylać na jasne a następnie powkładać kawałki gruszki oprószone cynamonem.
zbysiowa
paulina57