Sposób przygotowania:
Wątróbka ze śliwkami i cebulkąETAP 1:
1. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek, osuszyć, obtoczyć w mące wymieszanej z bułką i przyprawą do kurczaka. Następnie partiami usmażyć na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
2. Śliwki umyć, przekroić na połówki i pozbawić pestek. Cebulę pokroić w piórka.
ETAP 3:
3. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą wyłożyć połowę cebuli, ułożyć usmażoną wątróbkę, resztę cebuli i śliwki. Całość lekko oprószyć solą, pieprzem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
ETAP 4:
4. Tak przygotowaną wątróbkę podawać z ugotowanymi ziemniakami.
SylaUla
cherry
EwelinaP
Polecam :)