WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Nogi kurczaka w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Niezwykle wyraziste w smaku i aromatyczne nóżki z kurczaka. Pieczone z majerankiem, obficie nasmarowane czosnkiem.

Nogi kurczaka w majeranku

Składniki:

Nogi kurczaka w majeranku

 

  • 4 nóżki z kurczaka
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 szkl wody

Sposób przygotowania:

Nogi kurczaka w majeranku
Nogi z kurczaka myjemy i osuszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Nacieramy nim mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem i posypujemy obficie majerankiem.

Podlewamy odrobiną wody i pieczemy ok 1 godzinę w 180-200 stopniach, aż mięso będzie miękkie, a skórka przyrumieniona.