Sposób przygotowania:
Mielone z młodą kapustą
KAPUSTA: Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane warzywa dodajemy do zrumienionej cebuli. Całość podlewamy bulionem i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Całość dusimy do momentu jak warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku. Do miękkich dodajemy śmietanę oraz koperek. Mieszamy. Na kapuście układamy usmażone kotlety mielone, przykrywamy całość i dusimy jeszcze około 5 minut. MIELONE: Miedzy czasie jak kapusta się dusi przygotowujemy kotlety mielone. Cebulę kroimy w kostkę. Bułkę namaczamy w mleku. Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie. W dalszej kolejności dokładamy pokrojoną cebulę, jajka oraz odciśniętą bułkę.Całość starannie mieszamy do połączenia składników. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Z gotowej masy formujemy średniej wielkości kotlety. Uformowane obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.