Sposób przygotowania:
Nóżka kurczaka z marchewką i groszkiem z parowaru
Mięso umyć i wyciąć kości. Wytrybowane mięso posypać curry i ziołami prowansalskimi lub innymi ulubionymi. Obrać 2 ząbki czosnku, pokroić w plasterki i ułorzyć na mięsie. Mięso zostawić na 30 minut, aby przeszło smakiem przypraw.
Marchewkę obrać i pokroić w plastry ziemniaki obieramy i kroimy na niewiele kawalki i posypać przyprawą do ziemniaków.
W parowarze na pierwszym poziomie ułorzyć mięso na drugim poziomie ziemniaki i marchewkę. Nastawić czas na ok 30 minut, po 20 minutach sprawdzić czy marchewka jest już dobra jeśli nie to dosypać groszek zielony i poczekać aż skończy się czas.
Marchewkę obrać i pokroić w plastry ziemniaki obieramy i kroimy na niewiele kawalki i posypać przyprawą do ziemniaków.
W parowarze na pierwszym poziomie ułorzyć mięso na drugim poziomie ziemniaki i marchewkę. Nastawić czas na ok 30 minut, po 20 minutach sprawdzić czy marchewka jest już dobra jeśli nie to dosypać groszek zielony i poczekać aż skończy się czas.
SylaUla