Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Marynowany kurczak z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny, a niskokaloryczny kurczaczek z parowaru.

Marynowany kurczak z parowaru Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowany kurczak z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Marynowany kurczak z parowaru
Piersi z kurczaka umyć, rozdzielić, delikatnie rozbić. Natrzeć oliwą, solą morską, kucharkiem, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem granulowanym. Odstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Po tym czasie przełożyć do parowaru i gotować przez 30 minut. Podawać zaraz po przyrządzeniu na gorąco z ziemniaczkami i surówką.
Marynowany kurczak z parowaru
Umyte piersi z kurczaka natrzeć oliwą i przyprawami.
Marynowany kurczak z parowaru
Gotować w parowarze przez około 30 minut.