Sposób przygotowania:
Nóżki z kurczaka pieczone na patelni
Mięso umyć, osuszyć i poodcinać nadmiar tłuszczu i końcówki pałek. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć mięso z obu stron. Włożyć do płaskiego naczynia, owinąć folią spożywczą i odstawić na całą noc do lodówki. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso z obu stron na złoto, obracając mięso dwukrotnie. Przykryć pokrywką i piec nadal pod przykryciem, co chwilę obracając mięso aby się nie przypaliło. Zmniejszyć płomień. Gdyby mięso zaczęło się "łapać" patelni podlać wody. Piec mięso do miękkości. U mnie trwało to jakieś 45 minut od momentu włożenia mięsa na patelnie. podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego!