A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Nuggetsy w grubej miodowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nuggetsy smakują rewelacyjnie. Są super przekąską na wieczorne posiedzenie ze znajomymi. Smakiem zachwycą każdego.

Nuggetsy w grubej miodowej panierce

Składniki:

Nuggetsy w grubej miodowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Nuggetsy w grubej miodowej panierce
Filety kroimy w kostkę wielkości ok. 3 na 3 cm. i posypujemy przyprawą curry i kebab- gyros. Przygotowujemy panierkę: gnieciemy płatki i wsypujemy je do miseczki, dodajemy mąkę i bułkę tartą. nuggetsy panierujemy w jajku a potem w naszej panierce. Smażymy na oleju ok. 10 min. Robimy sos czosnkowy: do pół szklanki majonezu wgniatamy 2 ząbki czosnku i mieszamy.