bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Nuggetsy w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne mięso drobiowe w chrupiącej orzechowej panierce z sosem jogurtowo - czosnkowym. Polecam! :)

Nuggetsy w orzechowej panierce

Składniki:

Nuggetsy w orzechowej panierce

 

Sos czosnkowy

  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • pół łyżeczki koperku
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Nuggetsy w orzechowej panierce

ETAP 1:

Nuggetsy  w orzechowej panierce
Po przyprawieniu odstawiam mięso na godzinę do lodówki.

Filety myję, osuszam na papierowym ręczniku. Mięso kroję na paseczki przyprawiam solą, pieprzem i vegetą. Odstawiam na godzinę do lodówki.

ETAP 2:

Nuggetsy  w orzechowej panierce
Nuggetsy smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Do miseczki dodaję orzechy i bułkę tartą. Jajko roztrzepuję w osobnej miseczce. Mięso panieruję w jajku następnie w panierce orzechowej. Smażę z obydwu stron na złoty kolor. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

ETAP 3:

Nuggetsy  w orzechowej panierce
Po wymieszaniu sos czosnkowy odstawiam do lodówki.

Do miseczki dodaję jogurt, majonez, obrany przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek mieszam. Przyprawiam solą pieprzem.