Sposób przygotowania:
Nuggetsy z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy je i osuszamy, a następnie kroimy na kawałki.
Oprószamy mięso z obu stron pieprzem i solą. Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugi wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem. Panierujemy mięso w bułce, jajku i znów w bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Podajemy na przykład z dipem.
Oprószamy mięso z obu stron pieprzem i solą. Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugi wbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem. Panierujemy mięso w bułce, jajku i znów w bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Podajemy na przykład z dipem.