Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 774]

Pasta jajeczna ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna pasta jajeczna z dodatkiem świeżego szpinaku. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta jajeczna ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szpinakiem
Szpinak dokładnie myjemy i suszymy. Jajka gotujemy na twardo. Rozdrabniamy jajka i szpinak na jednolitą masę za pomocą rozdrabniacza. Można ewentualnie jajka rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, a szpinak drobniutko posiekać.

Przekładamy masę do miski. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podajemy w pieczywem.
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Rozdrabniamy jajka i szpinak na jednolitą masę za pomocą rozdrabniacza.
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Przekładamy masę do miski. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez.