kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Śniadaniowa owsianka - Oatmeal porridge

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śniadaniowa owsianka prosto z Wielkiej Brytanii. Zakochałam się w niej pracując w UK i przywiozłam ze sobą recepturę. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu na zdrowe śniadanie, a także doskonale reguluje pracę jelit.

Śniadaniowa owsianka - Oatmeal porridge

Składniki:

Śniadaniowa owsianka - Oatmeal porridge

 

  • 60 g otrębów owsianych
  • 400ml mleka (lub wody)
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • miód

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa owsianka - Oatmeal porridge
Płatki owsiane odważyć i umieść w małym garnku, zalać mlekiem lub wodą, dodać sól i cukier do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, ciągle mieszając aż owsianka napęcznieje i zgęstnieje. Przelać do miseczek i skropić miodem wg. uznania. Doskonale smakuje również ze świeżymi owocami: malinami, jagodami czy truskawkami.