Sposób przygotowania:
Pudding z jagodamiEtap 1

Bułki pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
Etap 2

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty, puszysty krem.
Etap 3

Śmietanę ubić na sztywno.
Etap 4

Do jajek dodać mleko zagęszczone i bitą śmietanę. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Etap 5

Masą zalać pokrojone bułki, dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, następnie ponownie wymieszać.
Etap 6

Naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać kaszą manną. Do naczynia przełożyć bułki z masą śmietanowo-jajeczną.
Etap 7

Jagody oczyścić, opłukać, odsączyć, rozłożyć na wierzchu.
Etap 8

Pudding piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (pudding wstawiłam do zimnego piekarnika). Podawać na ciepło lub po ostudzeniu.
Dinah