Sposób przygotowania:
Scones brytyjskie bułeczki a`la Igraszki Losu
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy sól, cukier i masło i rozcieramy składniki w placach. Kiedy składniki lekko się połączą dodajemy jajka i mleko i zagniatamy elastyczne ciasto.
Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość około 1,5 cm i wycinamy krążki szklanką.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej wycięte krążki. Każdy krążek smarujemy z wierzchu mlekiem.
Ciastka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Serwujemy z domowymi przetworami lub same.
Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość około 1,5 cm i wycinamy krążki szklanką.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej wycięte krążki. Każdy krążek smarujemy z wierzchu mlekiem.
Ciastka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Serwujemy z domowymi przetworami lub same.
pietroocha
Igraszki Losu
razem z pieczeniem zajęło mi to równo 30 minut :) polecam z dodatkami i bez bo są pyszne :)