A.n.i.a.

A.n.i.a.

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Obiad po turecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie dania domowym sposobem zajmuje niewiele czasu i jest bardzo proste.

Obiad po turecku

Składniki:

Obiad po turecku

 

  • Potrzebujemy:
  • papryki czerwonej, 1/2 świeżej papryki zielonej, 1/4 sałaty lodowej, oliwa z oliwek, garść startego żółtego
  • ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawę do kebaba lub gyrosa,
  • Sos Kebab Łagodny i Ostry Develey

 

Sposób przygotowania:

Obiad po turecku
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, obsypujemy obficie przyprawami, polewamy trochę oliwą, mieszamy i wkładamy do lodówki na całą noc. Cebulę kroimy w piórka. Sałatę szatkujemy. ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Cebulę, paprykę, ogórki i sałatę mieszamy z sosami Kebab Łagodny i Ostrym Develey – w proporcji wedle uznania. Pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podgrzane bułki przekrajamy na pół. Kieszonki faszerujemy serem, smażonym mięsem, oraz warzywami połączonymi z sosami.