Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne pulpeciki ze zmielonej piersi z indyka z dodatkiem warzyw to moja propozycja na pyszny i zdrowy obiadek dla najmłodszych. Ja przygotowuję je dla swojego niespełna rocznego synka.

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka

Składniki:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka

ETAP 1:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka
Warzywa kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie

Warzywa kroimy w drobną kostkę i smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oliwy. Studzimy.

ETAP 2:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka
Mięso łączymy z warzywami, jajkiem, bułką tartą i przyprawami

Mięso łączymy z warzywami, bułką tartą, jajkiem, ziołami i szczyptą pieprzu.

Jeśli pulpeciki są przeznaczone dla starszego dziecka lub dla dorosłych, dodajemy też sól. Całość wyrabiamy na masę mięsną.

ETAP 3:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka
Wyrabiamy pulpeciki i obtaczamy je w mące

Z masy mięsnej wyrabiamy pulpeciki i obtaczamy je w mące.

ETAP 4:

Pulpeciki mięsno - warzywne dla dziecka
Pulpeciki wrzucamy na wrzątek i gotujemy

Pulpeciki wrzucamy na nieosolony wrzątek i gotujemy przez 25 minut pod przykryciem.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.