Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupki warzywno-mięsne idealnie sprawdzają się jako pożywny obiadek dla maluszka. Do zupki idealnie pasują uwielbiane przez dzieci lane kluseczki.

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami

Składniki:

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami

ETAP 1:

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami dla dzi
Mięso (np. cielęcinę) gotujemy w nieosolonej wodzie

Mięso wrzucamy na nieosolony wrzątek i gotujemy przez ok. 25 minut.

ETAP 2:

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami dla dzi
W drugim garnku gotujemy do miękkości warzywa. Łączymy je z mięsem i blendujemy.

Warzywa myjemy. Ziemniaka, marchew, czosnek i korzeń pietruszki obieramy. Pomidora parzymy i zdejmujemy skórkę. Warzywa kroimy na kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.

Warzywa wraz ze szklanką wody z ich gotowania łączymy z mięsem, blendujemy. Dodajemy oregano, posiekaną natkę pietruszki i kaszę mannę, gotujemy kilka minut, mieszając.

ETAP 3:

Zupa warzywno-mięsna z lanymi kluseczkami dla dzi
Przygotujemy lane kluseczki z żółtka i mąki

Przygotowujemy lane kluseczki.
Żółtko mieszamy z mąką i łyżeczką przegotowanej wody, cienkim strumieniem wlewamy do zupy, tak, aby powstawały drobne kluseczki.