Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1089]

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka zagrodowego w połączeniu z warzywami ekologicznymi, brzoskwinią i kaszką manną stworzyła pyszny i pełnowartościowy obiadek dla niemowlaka.

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka

Składniki:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka

Na 3 obiadki:

Sposób przygotowania:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka

ETAP 1:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka
Umyte warzywa zalewamy wodą i gotujemy ok. 25 minut

Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy, wycinamy błony.

Ziemniaka, pietruszkę i marchewkę obieramy. Warzywa dokładnie myjemy. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki.

Pora, marchew, ziemniaka i pietruszkę kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy fasolkę.

Warzywa zalewamy wodą, dodajemy odrobinę lubczyku i oliwę. Zagotowujemy.

Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut.

ETAP 2:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka
Po 15 minutach gotowania dodajemy kaszkę mannę i brzoskwinię

Brzoskwinię myjemy, obieramy, wyrzucamy pestkę. Brzoskwinię dodajemy do zupki wraz z kaszą manną na 10 minut przed końcem gotowania.

ETAP 3:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka
W drugim garnuszku gotujemy pierś z kurczaka

Równolegle w drugim garnuszku gotujemy pierś z kurczaka (także przez ok. 25 minut).

ETAP 4:

Zupka warzywno - mięsna dla niemowlaka
Składniki zupki blendujemy na gładką zupkę

Mięso przekładamy do kielicha blendera, wlewamy warzywa wraz z wodą i kaszką.

Całość blendujemy na jednolitą papkę (w przypadku młodszych niemowląt).

Dla starszych niemowląt przygotowujemy zupkę z większymi kawałkami warzyw - w tym celu część warzyw wyjmujemy z zupki przed blendowaniem i kroimy na kawałki dostosowane do wieku dziecka.


Tagi:

warzywa zupka