Sposób przygotowania:
Zupka warzywno - mięsna dla niemowlakaETAP 1:
Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy, wycinamy błony.
Ziemniaka, pietruszkę i marchewkę obieramy. Warzywa dokładnie myjemy. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki.
Pora, marchew, ziemniaka i pietruszkę kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy fasolkę.
Warzywa zalewamy wodą, dodajemy odrobinę lubczyku i oliwę. Zagotowujemy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut.
ETAP 2:
Brzoskwinię myjemy, obieramy, wyrzucamy pestkę. Brzoskwinię dodajemy do zupki wraz z kaszą manną na 10 minut przed końcem gotowania.
ETAP 3:
Równolegle w drugim garnuszku gotujemy pierś z kurczaka (także przez ok. 25 minut).
ETAP 4:
Mięso przekładamy do kielicha blendera, wlewamy warzywa wraz z wodą i kaszką.
Całość blendujemy na jednolitą papkę (w przypadku młodszych niemowląt).
Dla starszych niemowląt przygotowujemy zupkę z większymi kawałkami warzyw - w tym celu część warzyw wyjmujemy z zupki przed blendowaniem i kroimy na kawałki dostosowane do wieku dziecka.