ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Obiadowa surówka z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonała, chrupiąca surówka do obiadu. Świetnie się nadaje do mięs z sosem a także innych tłustszych mięs

Obiadowa surówka z pekińskiej

Składniki:

Obiadowa surówka z pekińskiej

 

  • Pół kapusty pekińskiej
  • pół papryki czerwonej
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżka octu winnego
  • pieprz sól

Sposób przygotowania:

Obiadowa surówka z pekińskiej
Kapustę pekińską bardzo cieniutko siekamy,odcinając 4 cm od końca białą część bo jest nie estetyczna. Resztę białej części kroimy bardzo cienko. Paprykę siekamy na mini kosteczki. Koperek siekamy. Łączymy. Jeśli kroimy składniki na drobne kosteczki to wygląda ona bardzo smakowicie i też lepiej się ją spożywa. Na sos: mieszamy musztardę z woda i olejem alby połączyły się w jednolita konsystencję, Dodajemy do niego cukier, ocet winny, sól i pieprz i polewamy sałatkę przed podaniem na talerz.