aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

obwarzanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne drożdżowe obwarzanki.

obwarzanki

Składniki:

obwarzanki

 

Sposób przygotowania:

obwarzanki
Drożdże kruszymi rozpuszczamy w letnim mleku (wcześniej podgrzewamy trochę na kuchence) z 2 lyżkami cukru i 2 lyżkami mąki. Mieszamy do rozpuszczenia .Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce . Dodajemy resztę składników: resztę mąki, rozpuszczone masło, jajka, olejek waniliowy.Następnie wałkujemy. Wycinamy szklanką kółka, a kieliszkiem robimy dziurki. Odstawiamy do podrośnięcia. Smażymy na tłuszczu.

Tagi:

jajko jajka