Sposób przygotowania:
Odrobina lata
1. Mięso musimy przygotować na 24 godziny przed smażeniem. Do miski wkładamy mięso, dodajmy odrobinę oliwy, całą papryczkę chilli, sól, pieprz, rozmaryn. 2. Rozgrzewamy patelnię grillową, PAMIĘTAJMY, nie dodajemy oliwy ani oleju. 3. Kroimy na połowę cebulę, i kładziemy na rozgrzaną patelnię, bowiem będzie się smażyła najdłużej. 4. Jak już cebula zacznie mięknąć, na patelnię wędruje pokrojona w paski papryka. 5. Gdy skórka zacznie już brązowieć (nie bójmy się jak będzie troszkę przypalona, skórkę i tak zdejmujemy). 6. W między czasie na gorący olej lub do piekarnika wrzucamy porcję frytek. 7. Na patelnię kładziemy zamarynowane mięso, smażymy najpierw ok 5 min po jednej stronie, a następnie przekładamy na drugą. 8. Gdy frytki już będą zrumienione, wykładamy wszystko na talerz i mamy danie, które pamiętamy z długich wieczorów spędzonych ze znajomymi przy grillu.