Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto budyniowe z ananasem
W rondelku roztapiamy 20 gram masła, dodajemy 40 cukru i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie smarujemy dno tortownicy i układamy na nim pokrojone w grubą kostkę ananasy.
W dużej misce mieszamy mąkę z cukrem, budyniami i proszkiem do pieczenia.
Resztę masła rozpuszczamy i studzimy, a następnie mieszamy je trzepaczką z mlekiem i jajkami.
Dodajemy składniki mokre do suchych, mieszamy i wlewamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po przestygnięciu odwracamy ciasto używając talerza.
W dużej misce mieszamy mąkę z cukrem, budyniami i proszkiem do pieczenia.
Resztę masła rozpuszczamy i studzimy, a następnie mieszamy je trzepaczką z mlekiem i jajkami.
Dodajemy składniki mokre do suchych, mieszamy i wlewamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po przestygnięciu odwracamy ciasto używając talerza.
mocsłodkości