Sposób przygotowania:
Ogniste golonki
Golonki myjemy i osuszamy.W każdej ostrym nożem robimy nacięcia w skórze (jak najwięcej/odstawiamy Do naczynia dodajemy wyciśnięty czosnek oraz wyżej wymienione przyprawy i olej (ja dałam sporo płatków chili).Całość mieszamy na jednolitą papkę. Następnie tym smarowidłem nacieramy porządnie golonki ,wkładamy do misy,przykrywamy i zostawiamy najlepiej na całą noc. Na drugi dzień wyjmujemy golonki i przekładamy do wysmarowanego naczynia olejem.Wlewamy wino dodajemy jeszcze dwie gałązki rozmarynu przykrywamy i pieczemy w 180*C do miękkości (u mnie wystarczyło 2h) W trakcie pieczenia od czasu do czasu wyjąć,obrócić i podlać sosem jaki się wytworzył.Jak mięso będzie już na tyle miękkie odkrywamy,zapiekamy i możemy podawać z ulubionymi dodatkami . . .
kołczu
evita0007
. . . dzieki ,Ja bardo lubić hihi ;)
gusia1000