WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 840]

Ogniste kęski z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedna z najpopularniejszych przekąsek imprezowych. Mocno doprawione kawałki kurczaka usmażone w płatkach kukurydzianych.

Ogniste kęski z kurczaka

Składniki:

Ogniste kęski z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Ogniste kęski z kurczaka
Oczyszczone piersi z kurczaka kroimy w drobne kawałki i przekładamy do miski. Dolewamy odrobinę oleju. Dodajemy sól, pieprz, chili i roztarty czosnek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin.

Płatki kukurydziane kruszymy na drobno. Jajko roztrzepujemy z odrobiną wody. Kawałki kurczaka maczamy w jajku i obtaczamy w płatkach. Wrzucamy na gorący olej i smażymy na rumiano.

Podajemy z ulubionymi sosami.