WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 606]

Tartinki szpinakowe z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna przekąska imprezowa. Malutkie kanapeczki z ciasta szpinakowego z serkiem, wędzonym łososiem i koperkiem.

Tartinki szpinakowe z łososiem

Składniki:

Tartinki szpinakowe z łososiem

Ciasto

Dodatki

  • 1 opakowanie serka typu philadelphia
  • ok 250 g wędzonego łososia
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania:

Tartinki szpinakowe z łososiem
Szpinak podsmażamy na suchej patelni do odparowania wody. Rozdrabniamy blenderem lub malakserem i mieszamy z żółtkami. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy ze szpinakiem. Masę cienko rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w 180 stopniach na złoty kolor. Lekko wystudzamy i wycinamy małe kółka kieliszkiem lub specjalną obręczą. 

Na każdym okręgu układamy odrobinę serka, kawałek łososia i małą gałązkę koperku.

Tagi:

przystawki