Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

ognisty kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupę tę gotuję, gdy domownicy wracają z dworu zmarznęci i mają ochotę na coś gorącego.

ognisty kociołek

Składniki:

ognisty kociołek

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

ognisty kociołek
Kurczaka pokroić na 8 części, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć na oleju. Marchewki, cebulę, kalarepkę i pieczarki obrać. Warzywa pokroić w kostkę, grzyby i cebulę w talarki. Paprykę w paseczki. Pokrojone składniki dodać do mięsa dodać sól i pieprz oraz vegetę Podlać szklanką wody i dusić ok. 15 minut. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki, dodać do potrawy. Przyprawić ostrą papryczką i ziołami prowansalskimi, dusić kolejne 20 minut.