lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Ogórki do grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienite ogórki na zimę lub zakąska do grilla

Ogórki do grilla

Składniki:

Ogórki do grilla

 

 

  • Zalewa:
  • 5 szklanek wody
  • 3 szklanki cukru
  • 2 szklanki octu
  • łyżka przyprawy do grilla

Sposób przygotowania:

Ogórki do grilla
Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Pokrój je w grube talarki lecz nie obieraj. Nasól je na trzy godziny i odstaw. Cebulę pokrój w piórka i też nasól jak ogórki. Po tym czasie ogórki i cebulę dobrze odciśnij z powstałej wody i razem wymieszaj.Ułóż w słoikach. Na dno słoików daj liść laurowy i ziele angielskie oraz ziarenka gorczycy. Przygotuj zalewę. Gorącą zalewą zalej słoiki z ogórkami i pasteryzuj przez około 20 minut.