Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Ogórki holenderskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ogórki holenderskie w zalewie

Ogórki holenderskie

Składniki:

Ogórki holenderskie

 

 

  • Zalewa:
  • 2 szklanki octu
  • 1/2 kg cukru
  • 3 szklanki wody
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Ogórki holenderskie
Ogórki kroić w ćwiartki wzdłuż. Papryk w paski. Cebulę w paski. Seler zetrzeć na grubej tarce. Zalać 8 szklanki przegotowanej wody z 1 szklanką soli. Odstawić na 3 godziny. Zalewa: wszystkie składniki zagotować i zalewać do słoików, pasteryzować 5 min

Tagi:

ogórki