Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonych pomidorów na zimę
Pomidory myjemy, kroimy w cienkie plastry.
Obraną cebulę kroimy w piórka, dodajemy do pomidorów.
Warzywa zasypujmy dwiema łyżkami soli, mieszamy.
Odstawiamy na godz.
Po tym czasie odlewamy powstałą wodę.
Słoiki napełniamy sałatka, do każdego wrzucamy po parę ziarenek gorczycy.
Zalewa:Do garnka wlewamy wodę, dodajemy resztę składników, zagotowujemy, gotujemy kolejne 2 min. Przecedzamy.
Zalewę wlewamy do słoików z pomidorami, zakręcamy szczelnie.
Odstawiamy do góry dnem przykrywając bawełnianą ściereczką do całkowitego wystudzenia.
( Dla bezpieczeństwa słoiki możemy dodatkowo za pasteryzować)
Obraną cebulę kroimy w piórka, dodajemy do pomidorów.
Warzywa zasypujmy dwiema łyżkami soli, mieszamy.
Odstawiamy na godz.
Po tym czasie odlewamy powstałą wodę.
Słoiki napełniamy sałatka, do każdego wrzucamy po parę ziarenek gorczycy.
Zalewa:Do garnka wlewamy wodę, dodajemy resztę składników, zagotowujemy, gotujemy kolejne 2 min. Przecedzamy.
Zalewę wlewamy do słoików z pomidorami, zakręcamy szczelnie.
Odstawiamy do góry dnem przykrywając bawełnianą ściereczką do całkowitego wystudzenia.
( Dla bezpieczeństwa słoiki możemy dodatkowo za pasteryzować)
SylaUla