Sposób przygotowania:
Ogórki kiszoneETAP 1:
Ogórki umyć i osuszyć. Słoiki wyparzyć.
Do każdego słoika włożyć obrany ząbek czosnku i kawałek chrzanu. Poukładać ściśle ogórki w słoiki. Na wierzchu włożyć gałązkę kopru i listki wiśni. Wodę zagotować. Wsypać sól i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą wodą zalać ogórki. Słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem. Wystudzić.
Odstawić w chłodne miejsce.
![Ogórki kiszone Ogórki kiszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-kiszone-560810.jpg)
![Ogórki kiszone Ogórki kiszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-kiszone-560811.jpg)
![Ogórki kiszone Ogórki kiszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-kiszone-560812.jpg)
![Ogórki kiszone Ogórki kiszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-kiszone-560813.jpg)
![Ogórki kiszone Ogórki kiszone](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-kiszone-560814.jpg)