Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone na zimę
Ogórki muszą być świeże i jędrne.Trzeba je dokładnie umyć i namoczyć na ok. 1 godz. w zimnej wodzie. Zagotować wodę z solą i wystudzić ją. W słoikach układać ogórki i przyprawy. Zalać wodą z solą, zakręcić i odstawić na 7 dni w ciepłe miejsce. po tym czasie ogórki zagotować (10-15 min od zawrzenia wody). Ostudzić odwrócone do góry dnem. SMACZNEGO!
Marika_1961
Mikrula
Henia
Tak, daj więcej gorczycy, będzie dobrze.Pozdrawiam!
Mikrula
Henia
a skąd o tej porze roku wzięłaś ogórki?
Mikrula
Henia
No to wszystko jasne! Pozdrawiam!
Mikrula
Henia
Napisz, co wymyśliłaś! Pozdrawiam!
Mikrula
Henia
Henia
Dzięki, zaraz zajrzę.Pozdrawiam!