eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Ogórki konserwowe...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ogórki konserwowe. Są one naprawdę bardzo łatwe w przygotowaniu. Smacznego!!!

Ogórki konserwowe... Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórki konserwowe...

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe...
Ogórki dokładnie myjemy. Robimy zalewę: łączymy wodę, ocet, sól i cukier. Następnie wstawiamy na gaz i doprowadzamy do wrzenia. Do uprzednio wyparzonych słoików wkładamy: czosnek, pieprz, liście laurowe, koper, liść winogronu i chrzanu, ogórki. Całość zalewamy zalewą octową, pamiętając przy tym, aby zostawić co najmniej 2 cm. wolnego miejsca u góry. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy ok. 15 min. w temperaturze 90 stopni. Smacznego!!!
Ogórki konserwowe...
ogórki dokładnie myjemy pod zimną wodą.
Ogórki konserwowe...
Napełniamy słoiczki przyprawami i ogórkami zalewamy i szczelnie zakręcamy.
Ogórki konserwowe...
Pasteryzujemy gotując je ok 10 minut w garnku z wodą.
Ogórki konserwowe...
W osobnym garnku przygotowujemy zalewę