Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe
1. Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
2. Ogórki i koper płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Do umytych i suchych słoików wkładamy ogórki i koper. Następnie zalewamy zalewą i zakręcamy.
4. Słoiki gotujemy około 5 minut od zagotowania na małym ogniu. Następnie studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady: Z przepisu wychodzi około 4 litrowe słoiki ogórków.
2. Ogórki i koper płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Do umytych i suchych słoików wkładamy ogórki i koper. Następnie zalewamy zalewą i zakręcamy.
4. Słoiki gotujemy około 5 minut od zagotowania na małym ogniu. Następnie studzimy i przenosimy do spiżarni.
Rady: Z przepisu wychodzi około 4 litrowe słoiki ogórków.
pietroocha
Babeczka35
Dokładnie tak,najlepiej wybierać małe ogórki.Na tym przepisie nigdy się nie zawiodłam,ogórki zawsze wychodzą mi chrupiące.