mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ogórki konserwowe (korniszony)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty, wielokrotnie sprawdzony przepis na pyszne, chrupiące ogóreczki.

Ogórki konserwowe (korniszony)

Składniki:

Ogórki konserwowe (korniszony)

 

  • Składniki:

 

 

 

 

  • Zalewa:

 

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli

 

 

  • Ponadto do każdego słoika (przyprawy):

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe (korniszony)
Tak przygotowane ogórki ułożyć w słoikach dodając do każdego słoja przyprawy. Gotować wszystkie składniki zalewy i po ostudzeniu zalać ogórki.
Pasteryzować kilka minut. Wyciągnąć, dokręcić wieczka i odwrócić.
Słoiki wkłożyć do pasteryzacji do wody o takiej mniej więcej temperaturze jaką ma zalewa.