Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe na ostroETAP 1:
Ogórki umyć i osuszyć. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Na dno każdego słoika włożyć ząbek czosnku, listek laurowy, 0,5 łyżeczki gorczycy, 3 kulki ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu, krążek cebuli, 2-3 krążki marchewki. Nałożyć ciasno ogórki utykając pomiędzy nimi chrzan, koper i paprykę chili.
W garnku umieścić składniki zalewy. Zagotować. Słoiki z ogórkami zalać zalewą. Zakręcić. Słoiki pasteryzować ok. 5 min. w garnku z wodą. Następnie słoiki odstawić do góry dnem i wystudzić.
Przenieść w chłodne miejsce.
![Ogórki konserwowe na ostro Ogórki konserwowe na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-konserwowe-na-ostro-584693.jpg)
![Ogórki konserwowe na ostro Ogórki konserwowe na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-konserwowe-na-ostro-584694.jpg)
![Ogórki konserwowe na ostro Ogórki konserwowe na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-konserwowe-na-ostro-584695.jpg)
![Ogórki konserwowe na ostro Ogórki konserwowe na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-konserwowe-na-ostro-584696.jpg)