zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Ogórki małosolne

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pyszne ogórki małosolne.................

Ogórki małosolne

Składniki:

Ogórki małosolne

 

Sposób przygotowania:

Ogórki małosolne
Ogórki umyć.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan ( ilość zależy od naszych upodobań ).
Z każdego ogórka pościnać końcówki aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.

Tagi:

ogórki