Sposób przygotowania:
Ogórki małosolne
Ogórki umyć.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan ( ilość zależy od naszych upodobań ).
Z każdego ogórka pościnać końcówki aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan ( ilość zależy od naszych upodobań ).
Z każdego ogórka pościnać końcówki aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.
dusia30
wedith1
msewka
Ja też!
dusia30
zewa
Nie ma za co. Cieszę się, że smakowały. Właśnie skończyłam robić kolejną z rzędu partię. Ja robię ogórki a mąż wyjada i tak w kółko.